Entreprenørskapslinja Thora Storm videregående skole i Trondheim

Entreprenørskapslinja Thora Storm videregående skole i Trondheim.

 

Den nye skolen

Da Entreprenørskapslinja ved Thora Storm videregående skole tok en unik og innovativ tilnærming til utdanning, trengte de penger.
De fikk mer enn penger.


– Banker pleier ikke være kule. Banker gir kanskje bort penger, men de er vanligvis ikke spreke og sporty og finner på ting. Det som er veldig tydelig med Nidaros Sparebank er at de bruker masse menneskelige ressurser på oss og på elevene våre.

 

Det sier Knut Skatvedt Langsjøen, fagutvikler ved Entreprenørskapslinja Thora Storm videregående skole i Trondheim. En linje med en litt uvanlig tilnærming til utdanning.

 

– Vi er nok én av de to-tre absolutt sterkeste innovasjonsmiljøene i utdanningssystemet i Norge. Grunnprinsippet er at man ikke aner hvordan fremtiden ser ut, og ting endrer seg veldig fort. Derfor er vi veldig opptatt av at vi skal utvikle folk, som er rustet og villige til å ta utfordringene som dukker opp, sier Langsjøen.

 

Bilde av Knut Skatvedt Langsjøen

Knut Skatvedt Langsjøen, fagutvikler ved Entreprenørskapslinja Thora Storm videregående skole i Trondheim.

 

– Innovasjon krever penger

På Entreprenørskapslinja smeltes skole og arbeidsliv sammen, slik at elevene får bryne seg på utfordringer hvor de må bruke teorien de lærer i praksis.

 

– I høst skal vi for eksempel jobbe med et prosjekt hvor elevene skal se nærmere på eldrebølgen. Hvilke utfordringer må vi løse? For å finne ut av det, må vi inn med samfunnsfag, med kroppsøving, med ernæring – ja, det er nesten ingen ting vi ikke må inn med.

 

Første- og andreklassingene ved linja får starte egne ungdomsbedrifter, og hvert år arrangeres innovasjonscamper og ungdomsbedriftkonkurranser. Men skal man drive med innovativ undervisning, trengs penger, påpeker Langsjøen.

 

– Og er det én ting vi ikke har i skolen, er det penger. 

 

Thora Storm

Entreprenørskapslinja Thora Storm videregående skole i Trondheim.

 

Mer enn penger

– Det som er kult med Nidaros, er at de kontaktet oss.
 

Knut Skatvedt Langsjøen forteller at Nidaros Sparebank i begynnelsen sponset individuelle ungdomsbedrifter ved linja, men fant snart ut at dette var en for tilfeldig tilnærming. Da tok banken selv kontakt.  

 

– De lurte på om de heller kunne samarbeide med hele linja. Det gir oss veldig mye. Vanligvis må vi løpe rundt og lete etter penger hvert eneste år, for å dekke de faste aktivitetene våre, mens nå er alt forutsigbart. Vi har penger til det, for det betaler Nidaros Sparebank.  

 

– De er en veldig god partner for utvikling. Vi er ofte i dialog, og det er ofte i dialogen at ting skjer. I fjor skapte vi noe som heter «Investorkampen». Det var initiativ fra banken. Et konsept hvor ungdomsbedriftene våre pitcher ideene sine til Nidaros Sparebank og konkurrerer om å få støtte av dem. Dermed har vi også løftet opp coachinga til et banknivå, sier Langsjøen.

Bli kunde i Nidaros Sparebank

Ønsker du å bli kunde i en bank som styrker Trondheim – ved å satse på ungdommen og kunnskapsdeling? Bli kunde da vel!

Bli kunde i Nidaros Sparebank

Ønsker du at vi tar kontakt med deg?

Hos Nidaros Sparebank møter du ekte mennesker som ser deg og dine behov. Vi har lyst til å bli kjent med deg, slik at vi kan gi raskere svar og klokere råd. Fyll ut skjemaet og vi tar kontakt med deg innen kort tid.