Bestefar og barnebarn med sparegris

Spare til barn

Start sparing og gi en hyggelig gave som vokser med barnet. I dag er det mer vanlig at unge trenger hjelp av foreldre for å komme seg inn på boligmarkedet. Her får du råd om hvilken type sparing du kan velge mellom.

Kontakt oss

Spare i barnets navn eller i eget navn?

Det er mange spørsmål som kommer opp når kundene ønsker å starte sparing til barna sine. Hvis man sparer i barnets navn - kan jo det risikere i at barnet får mindre stipend fra staten, når den tid kommer. Overformynderiet kan også komme inn hvis beløpet på barnets konto overstiger 2G (pr 2020, grunnbeløpet i folketrygden). Det er altså mye å tenke over, men vi hjelper deg i gang. Det viktigste er å starte. 

Generelt så anbefales det å spare i foreldrenes navn, men opprette en egen konto merket barnets navn. Lag en månedlig overføring med fast sum, etter f.eks lønningsdag. Er dere heldige og kan spare barnetrygden er dette også et godt tips vi anbefaler.   

Spare på konto eller fond?

Langsiktig sparing (5 år eller mer) til barn bør man spare i fond, fordi det gir en høyere avkastning enn å spare i bank. 

Vi har dyktige rådgivere som kan gi gode råd for sparing til barn eller barnebarn. 

Hjelp til sparing til barn

 3 tips til sparing til barn:

  • Sett hele eller deler av barnetrygden til sparing.
  • Lag en månedlig spareavtale i fond.
  • Jo tidligere du starter sparingen, jo mindre trenger du å spare hver måned.

Arv til barn eller barnebarn

Mange ønsker å gi barn/barnebarn forskudd på arv/gave. Her anbefaler vi at du setter deg i de ulike problemstillingene. Vi har dyktige rådgivere som gjerne bistår med rådgivning.

Har du spørsmål?

Jeg er her for å hjelpe deg